fbpx

BLOG

Κοστολόγηση και Αναλυτική Λογιστική -Νέο σεμινάριο από το FUTURE BUSINESS SCHOOL

Η Κοστολόγηση ή Λογιστική Κόστους είναι μια διαδικασία που αφορά τη συλλογή, την καταγραφή, την ταξινόμηση, την ανάλυση, την ανακεφαλαίωση, την κατανομή και την αξιολόγηση των διαφόρων εναλλακτικών τρόπων δράσης και τον έλεγχο του κόστους. 

Στόχος της είναι να ενημερώνει την Διοίκηση σχετικά με την πιο ενδεδειγμένη πορεία δράσης με βάση το κόστος, την αποδοτικότητα και την ικανότητα. Η Κοστολόγηση παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για το κόστος διαχείρισης και τον προγραμματισμό των μελλοντικών κινήσεων.

Η Αναλυτική λογιστική περιλαμβάνει όλες τις εγγραφές που αφορούν την ομάδα 9 του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου (ΕΓΛΣ), που σχετίζεται αποκλειστικά με την κοστολόγηση των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Με τους λογαριασμούς της ομάδας 9 καλύπτονται οι εσωτερικές ανάγκες της οικονομικής μονάδας, παρακολουθώντας το σχηματισμό του λειτουργικού και του κατά φορέα κόστους, τα συνολικά  και τα κατ' είδος αναλυτικά αποτελέσματα. Ακόμη, παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τα αποθέματα και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του συνόλου της εκμετάλλευσης και των τμημάτων της.

Η ομάδα 9 λειτουργεί ανεξάρτητα από τους λογαριασμούς της Γενικής Λογιστικής (ομάδες 1-8) και οι λογαριασμοί συνδέονται και συλλειτουργούν μόνο μεταξύ τους. Με αυτόν τον  τρόπο επιτυγχάνεται η διατήρηση της αρχής της κατ' είδος συγκέντρωσης και παρακολούθησης στη Γενική Λογιστική των αποθεμάτων, των εξόδων,  των εσόδων και της κατάρτισης του λογαριασμού Γενικής Εκμετάλλευσης με λογιστικές εγγραφές.

Για την κατανόηση και την εξοικείωση με τις διαδικασίες της Κοστολόγησης και Αναλυτικής Λογιστικής το FUTURE BUSINESS SCHOOL δημιούργησε και προσφέρει ένα κορυφαίο σεμινάριο το οποίο διεξάγεται  με e learning μεθοδολογία με τη χρήση υπερσύγχρονης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να το παρακολουθήσουν από παντού και στους χρόνους που τους εξυπηρετεί.

ΠΑΡΟΧΕΣ

  • Χορηγούνται αναλυτικές σημειώσεις
  • Παρέχεται υποστήριξη από το εκπαιδευτικό μας τμήμα, με οδηγίες και επίλυση αποριών
  • Αξιολόγηση με online test με άμεση ενημέρωση για την επίδοσή σας
  • Bεβαίωση σπουδών ΚΔΒΜ

Έναρξη 5/10/2020

Πληροφορίες – εγγραφές 2105782931

Παρουσίαση σεμιναρίου εδώ

 

FUTURE BUSINESS SCHOOL

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 1

Managers’ Offices

Βασιλέως Αλεξάνδρου 41, Περιστέρι (Σταθμός μετρό “Άγ. Αντώνιος”)

Τel: +30210 57 82 931, 210 57 63 920

Fax: 210 57 63 920

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Official site: www.futurebs.gr